Dag 13

Ett samebröllop är inte slut efter två dagar, i alla fall inte detta! Den dag var vigd för laxfiske i Altaälven. Men innan dess skjutsade vi familjen Renegård till flygplatsen. Folke var på topphumör.
Lyssna på hans nya ordförråd:
Film kommer. tar för lång tid att lägga in på resande fot.

Vi valde att ta hela familjen till Alta museum för att bese deras hällristningar. Historiens vingslag gjorde sig återigen påminda när vi så dessa fantastiskt välbevarade ristningar. Dessutom förundras man över hur människor kunnat leva här uppe i en tid som förmodligen var ännu kallare än den är idag.
Det blev sen ännu ett bad i Lathari. Elise var modig. Hon var inte så förtjust i temperaturen.

Att ta sig till älven och fiskeplatsen var inte det enklaste.Efter en hel del felnavigering hamnade vi vid Altaälvens brink och kunde parkera husbilen endast några meter från vattnet. Sara hade ordnat med eld och mat och vi kunde njuta av sceneriet. Laxfisket fic endast bedrivas av en fiskare i taget och Fredrik var den ende av oss svenskar som fick fiska. Hans lycka var god, han fick två laxar på fluga! De blev grillade och uppätna i ett nafs.



















Så småningom, framåt kl 2 valde Madde och jag att gå i säng, de andra fortsatte fisket i jakten på den där 10 kilos laxen som hoppade meterhopp ute i älven. Det blev till slut åttalaxar men ingen riktigt stor.
Ville försöker värma sig innan motorcykelfärden hem.
Elise värmer sig med en Icetea.

Sara har regisserat fisket med bravur!






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 6

Dag 7

Dag 12