Dag 6

Klockan är 2 på natten i midnattssolens land och jag kan inte sova......
Här behöver man ingen väckarklocka.Två renar med "koklocka" runt halsen gick mellan husbilarna kl 5....
Nu frukost i husbilen, har fått känna av myggorna...... Morgonen började kall o mulen men nu är det varmt
Efter frukost mm så är vi åter i väg kl 9.56 och ser fram mot att denna dag nå vårt första mål, Alta! /Madde
Midnattssol i Muonio
Utan några problem med tullen i Norge var förhoppningen att dricka 11 kaffe (kl 12) på en vacker plats men blinningar o mygg höll än en gång på att äta upp oss..
Vi närmade oss Kautokeino och familjen Persson/Eira.
Väl framme  i Kautokeino hittade vi enkelt till familjen. De visade in oss på vägen till Saras mammas hus. Kul att träffa gänget.


Martin Persson - vägvisare i knottens paradis, Kautokeino.
Vi packade in saker som ska med till Alta, kartonger, hjortron från frysen, o mycket mer som Sara har antecknat i sin bröllopsbok.,..vi i husbilen, Janne i hyrbil och Sara Martin o barnen i sin bil. Sen var det dags att titta på huset som Sara och Martin köpt. Det är mycket speciellt, NRK;s gamla lokalstation och det kommer att bli en fantastisk bostad för dem när de flyttar från Alta. Både Martin och Sara har fått nya jobb  där och det ser verkligen ljust ut för dem. 
Därefter till silversmeden Juhl för att titta på o hämta smycken till bröllopet. Det var en imponerande verksamhet som byggts upp av en tysk kille sedan -50-talet.
Sara åkte med oss i husbilen för att berätta om vad vi såg på vägen. Vi gjorde några stopp  för att hämta mer saker som ska med till bröllopet.
Vägen till Alta (13 mil) var fantastiskt vacker.Vi stannade till för att se om det fanns några hjortron vid vägen men föga förvånande höl vi på att bli uppätna av mygg o knott.


Vacker väg ner mot Alta.
Hemma hos Sara o Martin blommade jordgubbar o syrener, snön låg kvar på fjället.
Nu är klockan alldeles för mycket o vi måste sova för att åka till Nordkap i morgon.....

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 7

Dag 12