Dag 7

Upp o hoppa vi ska till Nordkap!

Efter att ha tagit farväl till bröllopsbestyren för ett tag  bordar vi WXD och kl:10.15 är vi på väg. Då har vi även handlat lite färska räkor att fira med ikväll samt gott bröd till frukost.Vi kör upp i fjällvärlden, hittar slalombackar och fiskesjöar och många fina fjällstugor längs vägen. Vi hittar även en vacker plats för 11-kaffe och ännu så länge inga knott anhopningar.




Det började bli smalt på vägen och det innebar max 70 km/h på mätaren men mah ska inte ha bråttom i ett landskap som detta, och det har vi ju inte heller.
Efter ca 10 mil stannade vi vid en fantastisk fin rastplats i en vik med vattenfall och klapperstenstrand. Där tog vi vårt första bad i Norra ishavet. Visst låter det härligt!? Norra Ishavet!!






Vi kör vidare på vindlande vägar o tunnlar, Den längsta är Nordkaptunneln som är 6.8 km. Att komma in i dessa tunnlar från fullt solsken var som att köra in i en tunnel utan att ha ljuset tänt! En läskig erfarenhet.
De tog sin tid att ta sig upp de sista 5 milen men väl framme fann vi Nordkap badande i sol. Vi betalade 560 kronor med glatt humör och intog den 308 meter höga klippan. Här finns 3n stor anläggning med olika utställningar, restaurang och en makalös utkiksplats!




När vi lutade oss över räcket för att se vattnet såg vi bara dimma. Dimman var så tjock så att man nästan kunde ta på den! Men, solen vara där och himlen var blå. Man kan inte få allt på en gång. Vi tog in utställningar och filmer som visades och gick nöjda tillbaks till husbilen. Efer en halvtimma stod färsk potatis, sill och räkor på bordet framför husbilen: Solen fortsatte att vara snäll mot oss även om temperaturen nu låg nere på åtta grader. Dimman kom så småningom upp till platån och vi packade ihop för kvällen.  Dimman ska försvinna och vi har beslutat att stanna här uppe ett tag. Vi tycker synd om de franska, tyska och holländska turisterna som väller in här just nu. Just nu ser man nämligen inte fingret framför sig.



308 meter över havet i dimma. Klocka är 22.30.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 6

Dag 12