Dag 9

Mössan är på på Nordkap!
Klockan är 9 men det är fortfarande tåke på Nordkap. Vi känner att vi fått valuta för pengarna och drar mot solen och Alta. Tjockan gör att vi har svart att se vägen och det gäller att ta det lugnt i kurvorna. Turistbussarna tycker att de har et eget spår så det gäller att hålla till godo med den del av vägen som finns kvar. Så småningom är vi nere på havsnivån och solljuset återvänder.

Ett ljus i tunneln!. Det blir sol söderöver.
Vägen tillbaks ger nya upplevelser. Det finns mer tid för att se vad som finns längs vägen. Många fiskar lax i vattendragen. Cyklister med stor packning kämpar för att nå målet. Det är lite enklare för alla äldre medelålders motorcyklister som även de bestämt sig för att Nordkap är en del av livsmålen.
Efter sedvanligt 11-kaffe hamnar vi i Alta och vi tar oss direkt till Lathari badplats! Här är det välordnat och ganska varmt i vattnet. Temperaturen ligger på ca 16 grader. Helt OK!

Även här badar jag solo. Är jag det enda vattendjuret på den här färden?
Vi tog det lugnt i solen, åt en god middag och laddade för att åka till festlokalen och hjälpa till med dukningen av bröllopet.
När vi stod i ingången såg vi att här fanns en hel del kvar att göra. Fyra händer till var välkomna och vi jobbade till framåt halv två på natten. Det blev riktigt bra! Sara och Martin har tänkt till och det är tur det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 6

Dag 7

Dag 12