Dag 8


Vår privata användning av nätet och mobila enheter gör att vi förväntar oss  ha en möjlighet att vara uppkopplade oavsett var vi befinner oss. Norden är i topp när det gäller IT-infrastruktur, ändå visar det sig vara en sanning med modifikation när vi med husbilen tar oss från Växjö till Nordkap. Alltför ofta är det svårt med att skriva i vår blogg och bilder går inte alltid att ladda upp eller ned. På Nordkap finna Wifi i utställningen men dimman gör att uppkopplingen kommer och går. Telefonen fungerar dock bra och uttrycket “inte utan min mobil” visar sig än en gång vara sann. Utanför entrén gräver man nya anslutning till biljettkontoret några hundra meter nerför berget.
Naturligtvis vill vi kommunicera med våra nära och kära även på semestern. kanske mer då än annars då vi räknar med att vi har tid för att umgås, även om det sker virtuellt. En blogg eller medddelande via Messenger ger  möjjlighet att nå många på en gång vilket är precis det vi vill.




Hur som helst så har det fungerat tillräckligt bra för att vi skall kunna använda Blogg-tänket. Men om jag hade varit företagare med kontoret på fickan hade jag haft en annan åsikt. Slut på inlägget i IT-debatten!!
Vi har nu varit på väg i en vecka. Vi har  valt att stannar kvar på Nordkap trots tjock dimma.
Men klart.se har lovat Sol framåt eftermiddag/kväll☀️ vi får väl se.... och i morgon ska det bli riktigt fint..
Dagens utsikt över havet har varit mycket bättre än vad vi hoppades på. Här kommer ett bildcollage:
Fantastiskt att floran är så rik.
Det stupar bra!
Stolleprov av Åke.

Nu ser vi havet 304 meter ner!







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 6

Dag 7

Dag 12