Dag 4


Tyst och lugnt har det varit när vi  vi övernattat på Bjuröklubb. Frukost allena vid en liten sandstrand med klart vatten utgjorde en bra start på dagen.

Åke har bestämt att han ska bada sig igenom Norrland så naturligtvis blev det ett morgondopp innan vi styrde kosan vidare mot Skellefteå.












På vägen stannade vi till På Byske marknad och smakade på souvas gjort på älgkött. Vi kom i slang med lokalbefolkningen som ursäktade det kalla vädret men prisade samtidigt att den låga temperaturen på 14 grader höll myggen borta.

Souvas på älgkött



Efter inköpa av gräddbullar for vi vidare mot Pite Havsbad.Väl framme insåg vi att anläggningen var en enda stor familjecamping med tivoli och westernridning mm. Inget för oss alltså. Det blev till att åka vidare till Kalix för att fylla på provianten och därefter landade vi  i Haparanda hamn en mil väster om , ja just de, Haparanda. Här är det riktigt mysigt med tillgång till allt som behövs för en husbilsfamilj. I stugan som tillhör träffade vi Håkan Anderberg,  en pensionerad  Ystadbo som cyklade i Stålfarfars hjulspår. Hans budskap löd; släpp Cannabis fri för medicinskt bruk!
 Vi träffar mycket folk, den ena trevligare än den andra. Det är en av poängerna med husbil, det är lätt att få nya vänner!!





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 6

Dag 12

Dag 7